Tag Archives: Interior Designer

Eastmoreland Bungalow

Set in an early-twentieth century neighborhood in SE Portland filled with lush greenery, this Eastmoreland home was past due for some loving updates.  You may have seen our previous basement renovations of this home not too long ago.  Well we can officially say the rest of the home is finished!  Allison knew she had to stick to period friendly elements to match the neighborhood–nothing too modern that would be dated in a few years.  The ultimate goal was to maintain the home’s authenticity while still giving it a functional update.

When Allison hopped onto this project, she immediately identified issues with the existing floor plan.  There were unnecessary exterior doors and space being taken up by previous unprofessional planning with home renovations.  In order to open the kitchen up and give it the space it deserved, she planned to take out the existing exterior door and close off the doorway into the now office.  A new exterior door was placed near the master suite at the end of the hallway leading into the backyard.

 

One of the biggest requests of our clients was to fix the lack of privacy for each of the older daughters who desperately needed their own bedrooms, as well as to make each bedroom more functional. (None of them had closets!)  To remedy these problems, Allison designed a new bedroom space in the basement for one of the girls and reworked the upper level for the other where they were both initially sharing a room.  This also solved the problem of the girls and father having previously been made to share one bathroom.  Allison implemented a new joint bathroom/laundry room in the basement that the oldest could use as her personal bathroom.

Of course a renovation project this big came with it’s challenges.  Initial design plans included adding a third bathroom to the upper level of the home so that everyone would technically have their own bathrooms.  Unfortunately the city shut down those ideas which forced Allison to maximize the existing space she was already working with.

The most drastic changes are clearly seen in the kitchen and the bathroom on the main floor so these are naturally Allison’s favorite two rooms of the finished product.  Allison’s design inspiration for the kitchen came from vintage tin ceiling tiles.  She found the subtle, yet beautiful tile used in the kitchen back splash and knew she had to use it for this project.

Our team is incredibly proud of this project and we thoroughly enjoy showing off these before and after shots.  Feel free to ‘ooh’ and ‘ahh’ as much as we have.

 

-ASD Team

 

ASD’s First Airbnb!

When the ASD team travels we love a fully furnished and well-thought-out design with matching flatware, dishes, and bedding (it really is the little things).

Our goal was to design a cohesive vacation rental which spoke with the cleanliness of a hotel and the warmth of a home.  Our goals were met in a future Airbnb rental in beautiful North Portland.

A large, open kitchen is open to the adjacent dining and living rooms.

In larger hotels we are offered a magical bed to sleep on, but board games and favorite books are smaller touches of home we’ve considered.  We’ve even included a cocktail strainer so when your party needs a well-made cocktail on a warm Portland afternoon, you’re set.

We’ve developed the most comfortable bedrooms.

A nap in the afternoon sun on this bed?  Yes please.

For the traveling readers; don’t worry, we’ve included bedside lamps.

 

We’ve added some new toiletries from Beekman 1802.  They’re a beautiful company from Sharon Springs, NY.

Um, and we have serious house envy:

from Beekman Boys House Instagram

And a couple of our favorite details:

 

 

What examples of thoughtful touches have you experienced while traveling?  Please let us know!

-ASD Crew

Springtime Table Spread

Springtime is light, bright and cheery – just as having guests over should be!

Take a look at our spring-inspired table setting below to get some inspiration for your own spread!

To view more photos of this beautiful home, click here.

Happy Decorating!

-ASD Crew

 

 

Promenade

This rec center in Auburn, Washington features a bold orange wall, a beautiful blue subway-tiled fireplace, and eye-catching texture for days.

The exterior of this rec center features wooden gables that protrude from the building. The underside of the gables showcase the natural beauty that the Pacific Northwest has to offer. Many of the interior selections harken back to the same idea.

 

 

 

 

Fall In A Rec Center

Madison Way apartments, located in the greater Seattle area, received Allison’s magical touch – just in time for fall.

The rec center features camel-colored furniture, which we’ve nicknamed “pumpkin spice” after the famous Starbucks fall-time drink.

 

A sleek waterfall quartz kitchen island blends beautifully into the concrete-tiled floor. A large piece of driftwood, which spans half the length of the island, works beautifully as a statement piece, and harkens back to the “pumpkin spice” furniture.

 

While we’re speaking of statements, I ought to mention the kitchen backsplash we chose.

 

As you would expect, subtle pops of color were used throughout…

 

This rec center simply couldn’t be cozier… makes you want to grab a pumpkin spice latte and a great book to read by this fireplace.

 

 

Happy fall!

As always,

–ASD crew

Sign up for email updates