This year we were asked to help a tech shop owner in Manhattan with an expansion and remodel.  The shop was running at maximum efficiency in it’s previous form–every inch of space was being utilized.

Before:

The owner wanted to create a fresh environment where his staff could work with clients to provide a personalized experience, rather than a convenience counter with employees on one side and customers on the other.  By rearranging the back offices, we were able to push the South wall of the store back by about 15 feet.  This expansion added some much needed space to the storefront and allowed us to get creative in our approach to planning.  To add dimension ASD came up with “V” shaped walls that guide your experience to the “hub” at the back of the store.

Hub:

This custom designed hub is where transactions are completed and technical issues can be discussed.  The hub was designed to keep the flow of traffic moving around the store to expose the clients to as many products as possible.

During the demo process, it was discovered that beautiful old bricks were hiding under the entire Northwest wall.  This classic feature is a nod to the building’s history and helps to bridge the old with the new.  The color palette we chose highlights these classic elements and creates a fresh background for tech products.  Visit Mike’s Tech Shop to check out this amazing store.

After:

Visit our Portfolio Gallery for more photos of this remodel.